Grafiska Tips & Tricks

Skapa hemsida – Domännamn och webbutrymme

Skapa hemsida - domännamn och webbutrymme

Domännamn och webbutymme.

När du skapar din hemsida är det bra att ha domän och serverplats(webbhotell eller hosting) att lägga den på. Här finns mängd med aktörer på marknaden. Bland annat One.com, Loopia & och Svenska Domäner mm. Hos de flesta leverantörer finns olika paket att välja på. Det enklaste paketet är vanligtvis ett utrymme med ert domännamn. Databas och enklare typ SSL-certifikat brukar idag följa med som standard. Skulle du vilja ha ett paket med utrymme för flera domännamn brukar det finns som val med. Vanligtvis är det inga problem att uppgradera sitt paket vid senare skede. Vid val av paket skapar du samtidigt domännamn som finns ledigt. Namnet på din domän är och finns i adressen till din hemsida. Denna blogg ligger på domännamnet grafisk3design.se. Mer om SSL-certifikat och databas kommer jag att ta upp senare.

Vill ni ha professionell hjälp med er hemsida hjälper MediaLappen gärna till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *